logo

ONS magazine – Reportage

Agnes van Dijk tijdschrift fashion show ONS magazine voor senioren eindhoven modeshow MAGAZINE ONS 2024

Jong en oud ontmoetten elkaar op de catwalk:

Jong en oud ontmoetten elkaar op de catwalk: bij modeshows in 's-Hertogenbosch en Molenschot werkten jongeren en senioren eendrachtig samen om de meest prachtige creaties te presenteren aan een enthousiast publiek.

In de hal van het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch schrijden de mannequins statig over de catwalk. Ze zijn er zich van bewust dat ze heel bijzondere creaties mogen showen aan het tweehonderdkoppige publiek. Hier komen kunst en mode samen, en bovendien jong en oud. Studenten van het Koning Willem I College en ouderen van Seniorenvereniging 's-Hertogenbosch Stad en KBO-Brabant werkten gezamenlijk aan de realisatie van de Blooms & Blossoms Jashion art show. Het stralend middelpunt van de modeshow, die tot stand kwam met steun van het Fonds voor Cultuur-participatie, waren vijftig unieke modecreaties van kunstenares Agnes van Dijk en studenten van de Bossche onderwijsinstelling.

Echt brokaat

Bij iedere door haar ontworpen outfit vertelt Agnes het verhaal achter de creatie, de bijzondere materialen die ze gebruikte en haar inspiratiebronnen. "Ik was als klein meisje al aan het fröbelen", houdt ze het nieuwsgierige publiek voor. "Ik was - en ben nog steeds - helemaal verzot op een merklap van mijn moeder. Ik draag haar borduurwerk altijd bij me, en van daaruit is mijn liefde voor het modevak ontstaan." Even later lopen de meest uitbundig geklede modellen aan de toeschouwers voorbij. "Ze dragen creaties gemaakt van uiteenlopende materialen als paardenhaar, pauwenveren, gemummificeerde mandarijnschillen, latex en organza, een los geweven, door- zichtige stof', legt de modeontwerpster uit. "En die bolero en dat korset zijn gemaakt van echt brokaat. Geen carnavalsbrokaat. Ik ga er speciaal voor naar een winkeltje in Barcelona."

Tweedejaars studenten

Terwijl het publiek getrakteerd wordt op kunstzinnige modecreaties omlijst met stemmige live muziek, zorgen op de achtergrond vier studenten van het Koning Willem I College ervoor dat alles op rolletjes loopt. "Ze hebben zich maanden- lang volledig gericht op het organiseren van dit evenement", vertelt Mirabel van Lieshout, docent van de studierichting Medewerker evenementenorganisatie. "De tweedejaars studenten kregen de opdracht een concept te ontwikkelen voor deze modeshow. Ze hebben de volledige huisstijl uitgedacht en uitgewerkt, en regelmatig vergaderd met KBO en de Bossche Seniorenvereniging." Studenten mbo van Yuverta verzorgden de prachtige bloemstukken. Mirabel wijst rond door de mooi aangeklede zaal: "Dit is waar de leerlingen het voor doen en waar ze al die maanden naartoe gewerkt hebben".

Artikel in ONS magazine

Comments are closed.