logo

Green Concept Award 2023 International

Green Concept Award 2023

Green Concept Award 2023
Er kan gestemd worden

Nederland, Eindhoven, 7 december – 1362 deelnemers uit 40 landen hebben zich aangemeld voor de 10e jubileumeditie van de Green Product Award. Na toetsing op de aspecten design, innovatie & duurzaamheid werden de beste inzendingen genomineerd. Savoy Dress is een van de genomineerden in de Fashion!

De jurk is gemaakt van gemummificeerde bladeren van de groene savooiekool. Door de bladeren te mummificeren zijn ze jarenlang houdbaar gemaakt. Ik gebruik geen chemicaliën, alleen plantaardige glycerol en water. Het mummificeren van de bladeren duurt minstens een maand. De jurk wordt gedragen voor optredens, shows en fotoshoots. Om het draagbaar te maken wordt er onder de bladeren een basic jurkje geplaatst. Een tweedehands jurk natuurlijk want die moeten we hergebruiken. Kleding is geen wegwerpartikel.

“Savoy Dress is een goed voorbeeld van het niveau van kwaliteit en passie, onze genomineerden dragen bij aan een duurzamere toekomst.” Nils Bader, directeur van de Green Product Award

Tot 22 januari vindt de online openbare stemming plaats:
http://gp-award.com/en/produkte/savoy-dress

Over de Green Product Award

Sinds 2013 bekroont de internationale Green Product Award producten en diensten die zich onderscheiden op het gebied van design, innovatie en duurzaamheid. In samenwerking met de IKEA Stiftung beoordeelt de Green Concept Award concepten van jonge ontwerpers en ondersteunt hun verdere ontwikkeling.

Meer Green creaties - click hier

Comments are closed.